Kód: 51/250 51/100 Zvolte variantu | Značka: Meadow

Naturální Brazílie

220 Kč 760 Kč od 220 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Tahle Brazílie není žádná nuda!

Farma: Comunidade Serra Velha

Chuťový profil:  Grenadina a grapefruit s hnědým cukrem, mandlovým a kakaovým krémem

Doporučená příprava: Esspreso

Metoda zpracování: Naturální

Stupeň pražení: střední

Nadmořská výška: 1340 m.n.m.

Acidita: Nízká acidita

Cuppingové score: 85

Pro zachování čerstvosti prodáváme kávu pouze zrnkovou.

Kategorie: Espresso

Objevte kouzlo brazilské kávy!

Brazílie: Srdce světové kávové produkce

Brazílie je největším producentem kávy na světě a její tradice v pěstování této oblíbené plodiny sahá až do 18. století. Díky unikátním klimatickým podmínkám a rozmanité geografii nabízí Brazílie ideální prostředí pro pěstování kávovníků. Naše výběrová káva pochází z nejlepších plantáží, kde se kávovníky pěstují ve výškách 800 až 1400 metrů nad mořem.

Jaká je chuť brazilské kávy?

Brazilská káva je známá svou jemností a vyváženou chutí. Typickými chuťovými profily jsou tóny čokolády, oříšků, karamelu a někdy i jemné ovoce. Díky své jemné aciditě a plnému tělu je ideální pro přípravu espressa, ale také pro všechny další metody přípravy, jako jsou filtr, french press nebo aeropress.

Káva z farmy Comunidade Serra Velha

Objevte vyjímečnou kávu z farmy Comunidade Serra Velha, která se nachází v malebné oblasti Ilicínea v regionu Sul De Minas. Tato káva je výsledkem dlouholeté práce a snů rodiny, která se věnuje pěstování kávy již po čtyři generace.

Chuťový profil a hodnocení:

S hodnocením 85 bodů na cuppingové škále tato káva nabízí bohatý chuťový profil s tóny grenadiny a grapefruitu, doplněné hnědým cukrem, mandlemi a krémovým kakaem. Její vyvážená a komplexní chuť je výsledkem pečlivého přírodního zpracování a ideálních podmínek pěstování.

Detaily o pěstování:

  • Nadmořská výška: 1340 metrů
  • Zpracování: Natural
  • Odrůda: Mundo Novo
  • Lokalita: Ilicínea, Sul De Minas

Proces zpracování:

Kávy z farmy Comunidade Serra Velha se suší na slunci na sušicích terasách po dobu 10 až 25 dnů. Po dosažení vlhkosti mezi 11,3 % a 11,8 % jsou kávy zpracovány (odstranění suché slupky) a převezeny do skladu COCATREL. Tento tradiční a pečlivý proces zpracování zajišťuje, že každé zrnko kávy dosahuje maximální kvality.

Příběh farmy:

Před asi 30 lety pracoval Valdeci na velké kávové farmě, zatímco Hudson, pocházející z tradiční rodiny pěstitelů kávy, byl ještě dítětem běhajícím mezi kávovými keři svého dědečka. Oba sdíleli sen o pěstování kvalitní kávy. Jejich cesty se spojily, když si Hudson vzal Valdeciho nejstarší dceru, a společně si splnili sen o vlastním vysokohorském pozemku v oblasti Ilicínea. Tato rodinná farma, nazvaná "Fazenda Alto da Serra", se nachází v kopcovitém regionu jižního Minas Gerais a nabízí nádherné výhledy, které její obyvatelé nazývají "kouskem nebe".

Výzvy a úspěchy:

Navzdory obtížím, jako jsou silné větry, investovali do ochrany plodin a neustále pracovali na zlepšení kvality své kávy. Díky jejich úsilí a odhodlání jsou kávy z této farmy již od první sklizně klasifikovány jako výběrové, s jedinečnou a neodolatelnou chutí. Rodina se věnuje všem činnostem na farmě s láskou a neustále hledá nové poznatky a specializace, aby přidala na kvalitě a dokonalosti své speciální kávy Mundo Novo.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola